Krapina & Krapinske Toplice

//Krapina & Krapinske Toplice

Krapina & Krapinske Toplice

PLAN PUTA

Polazak ispred škole u 07:30 h, vožnja autobusom do Krapine preko Zagreba. Po dolasku u Krapinu razgled započinjemo u Muzeju krapinskih neandertalaca uz pratnju stručnog vodiča.

Muzej krapinskih neandertalaca, površine oko 1.200 m2;, jedan je od najmodernijih muzejskih projekata u hrvatskoj i ovom dijelu Europe. Očekuje vas zanimljiva priča o životu i kulturi neandertalskog čovjeka u Krapini, mnoštvo multimedijskih i drugih sadržaja, te nadasve posebna arhitektura. Novi muzej povezan je uređenim pješačkim stazama sa samim nalazištem krapinskog pračovjeka na brdu Hušnjakovo. Nakon zanimljive prezentacije vodiča u muzeju odlazak na šetnju Krapinom te dalje pješačkom turom do Trškog vrha na kojem se nalazi Crkva sv. Marije Jeruzalemske. Nastavak putovanja prema Krapinskim Toplicama gdje ćemo se prošetati s lokalnim vodičem po rekreativnoj stazi pješačkog prstena. Nakon obilaska previđamo ručak u restoranu Grašo, nedaleko od krapinskih Toplica, te kratko slobodno vrijeme za igru u vrtu restorana. Nakon ručka, posjet vodenom parku „Aquae vivae“ i kupanje. Povratak u Kutinu u popodnevnim satima.

INFO O GRADU KRAPINI

Grad Krapina je središnje mjesto Hrvatskog zagorja. Smješten je uz rijeku Krapinčicu. Sam naziv grada usko je povezan s nazivom rijeke koja je nekada obilovala slatkovodnom ribom šaranom. Na kajkavskom narječju riba šaran naziva se krap. Povijest ljudskoga roda u Krapini doseže u daleku prošlost od 120.000 do 50.000 godina o čemu nam svjedoče ostaci neandertalskog čovjeka na brdu Hušnjakovo u zapadnom dijelu Krapine. Prvi pisani dokumenti spominju Krapinu 1193. godine. U srednjem vijeku postojala je utvrda Krapina podno koje se počelo razvijati naselje. Sama utvrda i tadašnje vlastelinstvo bili su kraljevski posjedi. Od 14. stoljeća počinju ga dobivati pojedine plemićke obitelji, a u 19 stoljeću, u vrijeme buđenja nacionalne svijesti te utemeljenja hrvatskog književnog jezika, u Krapini je rođen Ljudevit Gaj, idejni vođa Hrvatskog narodnog preporoda.

Cijena izleta po osobi:   

BROJ OSOBA GOTOVINSKO

PLAĆANJE

Na bazi 65 putnika 310,00 kn
Na bazi 60 putnika 320,00 kn

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30 % ukupnog iznosa, a ostatak 30 dana prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.

CIJENA IZLETA UKLJUČUJE:

  • prijevoz visokoturističkim autobusom na kat
  • licenciranog turističkog pratitelja tijekom cijelog puta
  • ručak u restoranu „Grašo“
  • ulaznica za Hušnjakovo i Muzej krapinskih neandertalaca
  • ulaznica za kupanje u vodenom parku „Aquae vivae“
  • jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizacije putovanja


CIJENA IZLETA NE UKLJUČUJE:

  • piće u restoranu „Grašo“
  • vlastite troškove

Organizator zadržava pravo na promjenu redoslijeda programa.

Agencija zadržava pravo na otkaz putovanja 72 sata prije samog putovanja


* Na putovanju Vam nudimo paket putnog osiguranja (dragovoljno zdravstveno osiguranje osoba za vrijeme puta i boravaka u inozemstvu uz dopunsko osiguranje osoba od posljedica nesretnog slučaja (nezgode) za vrijeme putovanja, osiguranje prtljage i osiguranje otkaza putovanja).Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.

Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Broj police jamčevnog osiguranja: 1501 – 00000583 uplaćena kod Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d.

Menu:

Pileća juha

Bečki odrezak

Riža

Složena salata

Palačinke s čokoladom

2018-06-06T21:15:32+00:00